Bolezni lasišča

Najpogostejša težava lasišča, zaradi katere nas obiščejo naši pacienti, je plešavost, in sicer tako pri moških kot pri ženskah. Redčenje in izpadanje las zdravimo glede na razlog. Lahko gre za zunanje dejavnike (npr. stres), hormonske vzroke, uporabo napačnih izdelkov za nego, pa tudi za sistemske bolezni. Opravimo temeljit pregled in se pogovorimo z vami, nato pa opravimo ali naročimo še morebitne preiskave.

Plešavost zdravimo in zaviramo z zdravilnimi tinkturami, sistemsko terapijo (zdravili), injekcijami, glede na vzroke pa včasih priporočamo tudi presaditev lasnih mešičkov. Pomembna je tudi uporaba ustreznih kozmetičnih izdelkov. S terapijo za spodbujanje rasti las lahko pričnemo takoj, obenem pa iščemo in odpravljamo vzrok za plešavost.

bolezni-lasisca

Druge težave lasišča

V lasišču se lahko razvijejo tudi določena vnetna in brazgotinska stanja. Značilne so spremembe pri luskavici, alergikih, seboroičnem dermatitisu itd. Nanj lahko vplivajo tudi druge sistemske in kronične bolezni, na primer slabokrvnost, bolezni ščitnice, zobni granulomi, infekcijske bolezni, rakave bolezni, določena zdravila itd. Zdravnik bo skupaj z vami poiskal vzrok težav, hkrati pa vam bo že pomagal s terapijo.

Za naročilo na dermatološki pregled izpolnite spodnji obrazec.

Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času. Vaši podatki so zaščiteni in varni.

Vaše ime (obvezno)

Vaš email naslov (obvezno)

Vaša telefonska številka (obvezno)

Sporočilo

Naročite se na dermatološki pregled

PROFIDERMA
Dermatološka ambulanta
Ambulanta je samoplačniška

SPLETNO NAROČANJE:
e-pošta info@medilase.si ali
spletni obrazec (vsak dan)

TELEFONSKO NAROČANJE :
031 701 774

Tbilisijska 59 D, 1.nadstropje
1000 Ljubljana

Urnik ambulante:

Ponedeljek: 13.00 do 18.00
ostale dni po dogovoru