Akne

Akne so kronična bolezen dlačnolojnega mešička in lahko trajajo tudi več kot 10 let. Prisotne so pri moških in ženskah, v puberteti in odrasli dobi. Marsikdo trpi zaradi aken, dobra novica pa je, da je to bolezen možno zdraviti.

akne-prej-pol

Kako zdravimo akne?

Zdravljenje aken mora biti temeljito in dolgoročno.Na voljo imamo številne možnosti: zdravila (antibiotiki, hormonske tablete, retinoidi), lokalne preparate, kot so raztopine, geli in kreme na recept, laserske tretmaje, ki uničujejo bakterije, in kemične pilinge. Pravo zdravljenje izberemo glede na stanje aken, pogosto pa najboljše učinke prinese kombinacija metod, kot so na primer zdravila in kemični pilingi.

Sistemska terapija, torej jemanje zdravil, ponavadi traja od nekaj tednov do nekaj mesecev. Nekatera zdravila, konkretneje antibiotiki, pokažejo učinke že po približno dveh tednih. Retinoidi prinesejo rezultate v približno mesecu in pol, hormonska zdravila pa v približno treh mesecih.

Kemični piling rezultate pokaže še prej. Izboljšata se tekstura in videz kože, akne se zmanjšajo. Koža postane svetlejša in bolj gladka.

Kozmetični izdelki in nege aken ne zdravijo, ampak samo omilijo težave. Veliko ljudi predolgo vztraja s “čiščenjem kože” v salonih in prihajajo v ambulanto že s hudo obliko aken, ki zahteva tudi dolgotrajnejše zdravljenje. Zato vam svetujemo, da se čim prej posvetujete z dermatologom. Za vas bomo izbrali najboljše metode za zdravljenje aken in z vami takoj stopili na pot proti lepi in zdravi koži.

Za naročilo na dermatološki pregled izpolnite spodnji obrazec.

Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času. Vaši podatki so zaščiteni in varni.

Vaše ime (obvezno)

Vaš email naslov (obvezno)

Vaša telefonska številka (obvezno)

Sporočilo

Naročite se na dermatološki pregled

PROFIDERMA
Dermatološka ambulanta
Ambulanta je samoplačniška

SPLETNO NAROČANJE:
e-pošta info@medilase.si ali
spletni obrazec (vsak dan)

TELEFONSKO NAROČANJE :
031 701 774

Tbilisijska 59 D, 1.nadstropje
1000 Ljubljana

Urnik ambulante:

Ponedeljek: 13.00 do 18.00
ostale dni po dogovoru